Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde levensduur van de GV-connector?

3 tot 5 jaar

Wordt de GV-connector vergoed?

In de meeste gevallen wordt de GV connector door uw zorgverzekeraar vergoed. Wij adviseren u in overleg met uw orthopedisch instrumentmaker contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Wordt u in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam geopereerd, dan wordt de GV connector kosteloos door het ziekenhuis aan u geleverd. Uw orthopedisch instrumentmaker zal de instelling van de connector verzorgen.

Heb ik speciaal gereedschap nodig?

Nee, u heeft geen speciaal gereedschap nodig.
Als uw GV connector slipt vanwege een val of stoten, dan kunt u zonder gereedschap uw GV connector resetten naar de oorspronkelijke stand.

De GV connector is in te stellen en aan te passen naar uw persoonlijke wensen. De orthopedisch instrumentmaker maakt hiervoor gebruik van gereedschap.

Moet de GV-connector worden aangemeten door de instrumentmaker?

Het aanbrengen en instellen van de connector en de uitlijning van uw been vereist professionele kennis en kunde! Samen met uw orthopedisch instrumentmaker gaat u het proces in om de connector op maat aan te passen en in te stellen.

Hoe kan ik een GV-connector krijgen

Na de operatie maakt u een afspraak met een orthopedisch instrumentmaker (bijvoorbeeld via OIM Orthopedie). De orthopedisch instrumentmaker informeert u verder over de connector en zal deze aanmeten.

Bent u geopereerd in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam dan krijgt u de GV connector mee bij het verlaten van het ziekenhuis. Met de connector meldt u zich bij de orthopedisch instrumentmaker. In de meeste gevallen is dit De Hoogstraat, nabij het Erasmus Medisch Centrum.

Is de GV connector geschikt voor zowel het boven- als onderbeen?

Ja, de GV connector is geschikt om toe te passen voor het onder- als bovenbeen.